Segala hak cipta adalah terpelihara. Powered by Blogger.

23 December 2010

Mari Bersenaman, Bukan Bersenangan!!!

Salam n slamat pagi semer....

Pagi nie aku nak story pasal rentetetan dari lawatan Dato' KSU semalam memang banyak la kene. Kalu ikut jadual, x ada pun lawatan ke opis kami nie kat Besut tapi tetiba plak dia nak datang opis. So memang tak leh buat apa la. 

Sampai jer kat opis, terus Dato' pusing persekitaran opis. Memang banyak la tak kene. kalu nak citer memang banyak la. so kesimpulanyer, memang hangit la.huhuhu...salah satunyer kan, sebab menda alah nie....


nampak tak sesuatu kat situ??


 
bagi besar sikit
Nie la salah satunyer perkara yang menyakitkan. hayam nie boleh plak bersarang kat tepi kolam nie. memang port cik cik hayam bersarang pun sini. kalu dok hambat pun, 5 minit pastu datang plak.biasa la kan bila kawasan kampung. hayam2 org kampung suka benor melepak kat area opis aku nie.


Dengar citer, lepas 2 minggu Dato nak datang lagi nak tengok perubahan atas aper yang dia komen. Semalam, lepas bos balik opis, diistiharkan gontong royong setiap hari (hari keje jer, cuti x payah rajin2) untuk semer orang opis.ni pun tunggu nak start kul 9 ekgi. xcesise lagi la nampaknya aku. bagus nie. kebetulan plak berat badan aku dah naik 70. bapak arr gemok aku sekarang. risau jer cam nie. lum kawin tapi badan dah naik. x leh jadi nie. 

Skunk pun dah nak setat dah gontg royong. slalu sgt kot sini gontg royong. b4 nie pun dah gontg royong. har...har...har

10 tapok kaki:

ciK mOt ©™ 23 December 2010 at 09:15  

huhuhu...kim salam kekgi kat dato ksu...dia saje cari kije tu...dia kang takde kije...dok goyang kaki jek...:p

agoknya ksu baca dok blog mung ni...aku takut2 berani jek nak komeng gini..hahaha...

jom pizza jom..lambat tinggal...hahha

cik dah ganu kiter 23 December 2010 at 09:23  

bulih makan telur ayam kg la korang yek..bgus tu byk khasiat.kih..kih..
pandai ayam tu cari port

SafaRi09 23 December 2010 at 11:15  

Cm; sure punyer x baca.hehehe. pizza ari sabtu nie.bereh.hehe

SafaRi09 23 December 2010 at 11:15  

C.Dah: dah kuar anok pun hayam tu.hehe

tigrismalaya 24 December 2010 at 14:47  

meh kasik hayam tu kat akak wat rendang...walhal rendang hayam pon hakak xpenah bikin..muahahhaa

Matjoe 24 December 2010 at 17:01  

sungguh sy tak faham gaya bahasa entry ni. tp nampak gambar mcm happening jugak

btw nak ajak safari 09 joint my contest, tahu your blog dari senarai yg joint contest eyriqazz:
CONTEST AZAM 2011
eyriqazz pun turut sponsor contest ni.

kalau berminat dan ada kesempatan join la. thanks

SafaRi09 24 December 2010 at 19:54  

tigris: kalu hayam opis dah lama jadi lauk tu akak. nasib baik hayam org lain.

SafaRi09 24 December 2010 at 19:59  

matjoe: x faham? yak...susah nak terangkan nie.hehhe.. insyaAllah net wek sy join contest nie k. sempat lagi tu

Pala Maldini 28 December 2010 at 12:28  

sembelih je ayam tu buat satay!!

SafaRi09 28 December 2010 at 15:02  

Pala: sate ayam kampung liat skit. kan x best plak.haha


ShoutMix chat widget

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP