Segala hak cipta adalah terpelihara. Powered by Blogger.

13 December 2010

Download Youtube Melalui Firefox

Salam pagi semer. Cam rajin jer aku nak menulis pagi nie.
Pagi nie aku just nak kongsi masam mana nak download youtube ikut firefox. b4 aku ada kongsi cara nak tambah kelajuan firefox. klik sini kalu nak tgk balik.

Untuk membolehkan firefox korang download clip2 kat youtube, korang just perlu tambah Video DownloadHelper. cara dia mudah jer..

1. Korang just klik sini jer.

2. So kat web page nie korang boleh nampak Add-ons for Firefox. kat sini memang banyak la add-ons dia.kalu korang berminat, blh jer download semer.


add-ons


3. Korang tengok kat Top Download, atas skali tu ada Video DownloadHelper. pe lagik, klik jer la.


4. Lepas klik situ nanti akan buka page Video DownloadHelper n korang klik jer dekat Add to Firefox.



5. lepas kuar dia punyer Software Installation, korang klik jer kat butang install now yang kat bawah tu.


install jer


restart


6. Siap install tu korang pun just klik Restart Firefox. Walaa, sudah siap.


Bila dah restart tu, nanti korang boleh nampak ada lambang bulat 3 biji kat tepi url bar korang cam kat bawah nie.


kat youtube

korang boleh nampak ada icon untuk v.downloadhelper kat no 1 tu. so bila buka youtube icon tu akan kuar tepi tajuk clip yang korang buka. nak download just klik jer kat icon tu cam kat no 2.

p/s: kalu nak buang balik atau pun nak tengok add-ons yang dah install dalam firefox korang, g jer kat Tools, Add-ons. Lepas tu klik kat Extensions. korang leh nampak add-ons yang ada.kalu nak buang atau pun disable pun boleh.

4 tapok kaki:

ciK mOt ©™ 13 December 2010 at 09:33  

aku dok berapa pahang gok...
tapi aku suka nok tinggal komeng kat sini...
btw, thanks for sharing the ilmu...:P

SafaRi09 13 December 2010 at 09:51  

cm: dop pahang ex.kne wat ganu plok arr pas nie.

NM02 13 December 2010 at 15:44  

opis saya payah skit. bukak benda pelik2 je, terus kuar msg cinta dari org IT kat komputer.

serammm.... tak berani nak cuba. hahaha

SafaRi09 13 December 2010 at 15:51  

nmo2: kat opis biasa la.hehehe. tapi kan, kat opis sy nie x blok pepun. sapaikan pc pnuh ngn virus.


ShoutMix chat widget

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP