Segala hak cipta adalah terpelihara. Powered by Blogger.

30 November 2010

It Bowling Time!!

Semalam aku join game boling kat Billion Kota Bharu
Game nie semperna pemilihan untuk sukan KPPK di Melaka pada 17-19 Disember nie. Aku saja jer join sebab memang dah lama x main. Ingat last aku main bulan 5 baru nie kot. Tu pun masa aku masih keje ngan FAMA Kelantan.

Game semalam start kul 8.30 malam tapi sebabkan ada yang datang lewat, maka saper2 yang awal tu main dulu la. Satu link 2 orang so bila main cross link 4 orang la jadinyer. kita orang main 4 frame sorang. Sebabkan ramai yang otai2, maka, 4sure la aku nie x akan menang. hahaha. Satu game pun x sapa 150 jatuhan pin. hapeh tol batu 3!!


Mutiara Bowl at Billion
  
 
 Antara Pro2 boling LKTN


Gaya tu cam ada kan? hahaha


So smalam abis jer game, terus aku blah. bukan per, aku kan dok jauh. kan ngatok plak mulut nie. aku tak tunggu pun result dia sebab dah tau x menang punyer. pepun, ok la game smalam n sekarang, ibu jari kau sedikit sakit.

Read more...

29 November 2010

Gontong Royong LKTN Besut

Khamis baru nie + semalam, kat opis aku nie wat gontong royong bersihkan persekitaran opis ngn pusat pemasaran. so semer staf patutnye terlibat tapi ada jugak la sorang dua yg x ada. 

Khamis, we all bersihkan kawasan sekitar opis dulu. mana2 menda yg dah tak nak tu, buang jer. pokok2 yg menyemak pun we all buang. baru la nampak opis skit. b4 nie, sapa ada yang sesat sebab x nampak opis katanyer.

Sblum start tu, rtvt makan2 dulu. pagi nie just wat nasi belauk. lauknyer ikan aya ngn ayam goreng. x lupa gak ada kuih2 yang dibawa dari umah beserta air kote kata staff opis nie.

So lepas makan, rtvt pun berjalan. layan jer la pic







2nd punyer gontong royong nanti la up dier punyer n3. malas la plak nak tulis panjang2.hahaha.


Read more...

28 November 2010

Befday Dinner

Semalam kawan aku berbesar ati nak belanja aku makan malam sempena befday aku. rezeki jangan di tolak kan. aku on jer la.

Lokasi dia di Bukit Keluang Besut. Kat pantai nie la pergambaran merong mahawangsa di filemkan. Berbalik citer aku, kedai yang kita orang g nie namanyer Restoren D' Kolam. Time kami sampai tu x ada orang mana lagi. Ujan kot sebab tu ramai x kuar agaknyer.

Ni papan tanda dia

Masa order, kita orang dcide nak makan western jer sebab dah lama x jamah menda alah nie. Walaupun kat menu dia ada macam2 (x banyak pun padahal) tapi nak jugak la cuba western dia kot2 best kan.


Buku menu dia... where the dream come true gitu..


Sebabkan orang tak ramai, maka x lama la nak tunggu order sampai. untuk minum aku just pilih jus jer. kawan aku pun cam tu gak. ingat nak ambik yang besar punyer tapi cam banyak la plak kan.hehehe


timun cina leci untuk aku, lobak merah susu untuk dia


So untuk makan plak,


steak (cam ni ker eja??) untuk aku

ayam cincang untuk dia


Rasanyer just OK jer la n harga dier plak, aku rasa restoren kapal kat kg baru lagi murah n sedap la.hahaha. pepun syurkur la sebab ada orang nak belanja kan.

Read more...

27 November 2010

Befday yang hampeh!!

Hari nie befday aku. Wajib bagi tau nie.
Semalam aku makan nasi goreng USA kat fuckson food court..
Natijahnyer ari nie aku  cirit berit.
Dah x larat blari 5 meter masuk toilet
Air banyak kuar, masuknyer tudak walaupun kat luar hujan rahmat mencurah2.
Sambil2 tu nunggu abg posmen datang kot2 ada hadiah orang nak bagi.haram jer. non ada wei..

 




Read more...

24 November 2010

At Dolphin Bay

Hari nie mood aku cam kureng sikit. dengan makcik kedai yg slenger, lapy yg bangang tambah lagi keje x ada. tension betul.

So nak nagi mood aku elok balik, baik aku layan citer Taiwan. kebetulan opis mate dok layan, so aku copy jer la dalam xtenal aku yg 500 GB nie (perlu ker bagi tau??)


Tajuk citer dia "At Dolphin Bay".


kalu ikut cakat kawan aku nie, nie citer tangkap leleh punyer. so boleh jer la layan. kalu cam tak best citer nie, tutup jer la kan.bukan payah pun.
Ada tak saper ada idea lain nak bagi hilang kan bosan tahap gaban nie? share2 la ex.
cau

Read more...

23 November 2010

Awak tau tak?......saya rindu awak

video


Walaupun awak bukan milik saya lagi, kenangan kita akan tetap ada dalam ingatan nie.

Read more...

Antara Dua @ Dua2 Skali?

Rehat tadi aku balik umah jap. mata nie layu. dapat tido se pong, lega jer rasa.
nak balik opis tadi, sempat lagi aku stop kedai jap. teringin lak nak makan megi.


2 bungkus aku beli

Masuk opis, terus g pantri celur aku punyer megi. dalam dok tunggu megi aku tu layu menyerap air, tetiba plak sorang staff datang dok bawak berbalang tapowel. (berbalang tu aku tipu k) dia bawak bihun sup la plak. memang timing x kene la.


bihun sup yang menanti


Sebabkan megi aku pun dah layu, aku makan jer la. semangkuk besar lak tu.


megi kari yg x beberapa nak kari

Dalam dok makan megi nie, tak tertahan la plak godaan bihun sup tu. so per lagi, bis makan megi, ambik plak bihun sup. waktu aku dok taip nie pun, sambil2 aku makan bihun sup. boleh tahan sedapnyer. pas nie sure aku dah tak larat nak bangun dari kusi aku nie. bertambah la lagi nampaknyer lemak2 tepu kat perut aku nie.

Read more...

Kerja Sambilan as Juruteknik

Aku hari2 datang keje (jumaat sabtu x la). Tapi masalahnye hari2 aku tak ada kerja. datang just ngadap lapy aku, on9. kadang2 sampai aku naik bosan jer.
Kalu ikut kan jawatan aku, aku kene handle 3 perkara. bahagian pentadbiran, pusat operasi ngn pusat kraff.

Bunyi jer banyak tapi satu pun x der keje. So balik jer pada tajuk aku, kekadang aku nie wat part time tapi x bergaji la. keje 2nd aku ialah dok format,setup komputer (macam2 la bkenaan komputer nie)

Aku kalu ngn komputer nie memang minat giler la walapun x ambik aper2 coz berkaitan tapi aku blajar skit2. kebetulan saing aku juruteknik komputer walaupun komputer dier aku yang setup bagai. nie mesti ada yang sentap.hahaha.

Cam ari nie, sambil2 dok tenet, aku dok setup lapy dia. aku just guna program LogMeIn jer. so x payah aku nak bawak lapy dia.just buat dalam on9 jer. kira kalu org yang berkaitan tau la program nie. (Promo nie)

 screen shoot

 Bila tau skit2 pasal komputer nie, secara x lansung aku dah jd technician kat opis aku nie. bukan stakat yg berjaitan ngn hardware, software pun skali kene. dah cam jadi pakar plak. kadang2 tu masalah ngan henset pun dia orang dok tya. jauh sangat dah menyimpang tu, padahal aku pun bukan tau sangat.

Tapi kan, ok gak bila cam nie.sedar x sedar aku dapat tau banyak perkara kan?
ke ganer?

Read more...

Jom Kita BF Nak?

Salam n slamat pagi semer.

Cam ner cuaca dekat korang ex?? kat aku nie cuaca ok jer. cerah molek bak kata orang. rasa cam bukan musim tenkujuh jer.

Pagi2 nie sampai opis perut dah mula berbunyi jer. sekarang nie asyik lapo jer.aduh.semalam dah makan 2 pinggang (pingang ke pinggang ex?) tapi napa pepagi pun dah lapo.muskil betul.rasanya b4 makan dah baca doa.


Bfast pagi nie nasi minyak 2 hinggit (best) ngan air ali cafe.


 bagi nampak skit isi kat dalam


So aper lagi, jom kita makan. ngeh...ngeh..ngeh

Read more...

22 November 2010

Kancil vs Konkrit

Rehat tadi aku gi bandar jerteh kejap untuk lunch + teman kawan aku antar LO perabut.

Keluar jer dari dari kedai, nampak cam ramai jer manusia kat bank islam. sebab kan aku nie buzy body, g jer la tgk. mana la tau kot2 ada tarian tiang dalam bank tu. leh gak cuci mata kan.

Bila dah dekat tu, rupanyer ada la sekor kete kancil dok cium konkrit bagunan bank. tak la teruk mana pun tapi yang pelik napa bangunan konkrit tu leh merekah plak?? nasib baik la tak masuk dalam bank terus. kalu tak, tatau la per jadinyer

Nasib baik tuan kete tu x der aper2. tgk pun cam budak lagi driver nyer. yang pasti kene saman la ko. kesian


mesti naik nombor nie nanti.hehehe



tengok kat dinding tu.merekah dah. murah benor kot bahan binaan bangunan nie

Read more...

Ko Buat Hal Lagi !!!!

Alahai MAXIS....
Napa la hari nie ko buat hal lagi.napa line 3G ko x dapat lak nie??
Geram betul aku rasa.nak jer aku lontar modem nie dalam kolam tu tapi tok aroh la menda ada satu jer.hehehe
Tadi tel maxisBB. nasib baik la customer service dia ok.kalu tak mesti aku sumpah jadi kereta jer.

Sekarang nie cam ner aku nak g jalan2 kat blog feberet aku nie.jenuh kene tunggu lame baru leh buka.
So le nie, aku bosan tahap gabang dah...
TENSION wei..

Read more...

21 November 2010

Perlu ker aku DIET??

Jumaat baru nie tengah best layan sukan asia, tetiba mak aku mintak antar dia umah org kat kg. sebabkan saya yang menurut perintah, aku pun g la antar. mak aku g sana sebab nak ambik buah belimbing besi nak masukkan dalam gulai ikan aya untuk nasi dagang esoknyer.

So sementara tunggu dia ambik buah, mak aku mintak g kedai dulu belikan teh ngn susu. lepas aku balik dari kedai, aku tungu la mak aku kat luar pagar umah tu. dalam dok menunggu tu,ada la sorang mak cik baru kuar pagar dari umah seberang jalan. dari jauh dia dok tengok aku. sebabkan umah dia seberang jalan tempat aku dok menunggu nie, dia pun melintas la kan n terus g kat aku.

Sampai jer dekat aku terus jer dia tya "eh, hery potter ker ning?"
aku pun senyum n angguk jer la. lepas tu terus jer dia cakap
"tengok dari jauh cam ye doh tapi wakper GEMOK ngat le ning. sapa dop bape nok kenal doh"
 
Dalam hati aku cam aku terus jer cakap, "mak cik nie mate dia alignment doh lari ker or aku nie memang dah gemuk??"

Aku memang sentap giler arr dengar statment dier. so skunk aku rasa cam nak diet jer tapi sanggup ker??

kalu nanti gini jadinyer, x sanggup la plok BOH....



Read more...

Dah start keje dah!!

Selamat pagi semer.
Amacam ngan raya. best?

semalam balik dari kampung, petangnya aku masuk hutan jap.
biasa lakan cari pe2 yang boleh di jual. x leh blah statment
kebetulan plak aku jumpe ngan bunga nie.
memang cantik la.
agak2 korang, tau tak bunga per nie?


ari nie agak kebluran jer so tatau nak post aper.hahaha. mood malas nak masuk keje amat kuat sekali walaupun skrang aku kat opis dah!!

Read more...

16 November 2010

Lovely family on Me...love u all..muaaaaach..

Hari nie last keje.sok dah raya so, petang nie baru aku terhegeh hegeh nak balik. x sabar nie nak jupe anak sedara aku yg sorang tu. paling best bila aku sakat dia sapa nangis (aku mmg jahat).bahagia betul rasa.

Pagi nie tgk fon ada msg dari akak aku yang sulong tu. dia cakap x jadi nak tolak mlm tadi. pagi baru gerak. kira ok la tu.agak2, petang nie sapa la tu. smlm pun tel akak aku yang no 2 tu.dia cakap myB dia pun balik tumpang akak aku yg sulong tu. kalu dia pun balik, meriah la skit. just adik aku yang kat grik je la x leh balik. kene stay back plak kata nya.

cakap pasal adik beradik nie, aku just ada 4 orang jer adik beradik. 2 pompuan, dua laki. aku nie anak ketiga la.


kat depan tu mak aku (tudung itam) ngn mak sedara aku


Kakak aku y sulong ngn hubby dia 

 family akak aku yg 2nd


anak sedara aku yg mmg nakal

pepun insyaAllah petang nie aku dapat nyakat anak sedara aku nie.hehehe. x sabar wei.
selamat hari raya semer n slamat berkorban

Read more...

13 November 2010

Hometown

2 hari aku balik kampung.cam tak puas jer rasa.hehe.dan dua hari gak la aku x on9 secara tegar.kebetulan sepupu aku dua org ada kat sana.ingatkan dia ada bawak balik lappy dia, rupanya x.last2 ari jumaat baru leh on9 kejap.tu pun sebab abang dia nak datang.so suruh la dia bawak lappy skali.sebab kat kampung aku tu x der 3G, maka mood nak on9 lelama tu kurang skit.

Time kat kampung, selera makan aku makin bertambah sebabnya lauk feberet aku ada. ikan jeruk+petai jeruk+budu. 3 pgang aku makan.hahaha. pic aku x snap sebab dah teruja time makan tu.

nie la umah mak aku a.k.a umah aku

Umah aku nie dikelilingi oleh pelbagai pokok. kira macam2 pokok buah la ada. kalu musim buah tu, merassa la jugak kalu nak makan durian, duku, langsat, dokong, rambutan, rambai. banyak tu. sekarang nie dah lepas musim buah so tgl pokok jer la. sekarang yang ada pun just buah salak. 2 pun x banyak mana dah.

 bunga salak

buah salak

 buah salak lagi

Selain dari pokok buahan, kat umah aku nie pun banyak gak pokok bunga. aku pun tatau la nama per bunga2 nie...
 
 bunga tah ape nama..
 
Pepun ari selasa nie aku akan balik lagi.cuti 4 ari.kira ok la tu. x sabar la plak nak jupe ngan kekasih hati aku. harap2 dia balik nanti.hehe

Read more...

I'm back..

Baru jer sapa dari kampung. letih badan2.hehe
Pepun tido la dulu petang2 cam nie.hahaha
zzzzz....

Read more...

11 November 2010

BrodBand

Ari nie dah ari khamis pun. niat dihati nak balik kampung ari nie. X sabar rasanya nak makan ikan sungai yg digoreng garing.hehehe.
Harap2 la ari nie tak ujan tapi kalu ujan per per salahnyer kan.rahmat semer tu.

Ari nie aku nak nulis pasal maxis brodben aku. napaknyer skrg dia org nie cam ada masalah jer.(memang pon).
Aku tgk data usage aku cam haram jer.kejap ada, kejap x ada.Baru nie dah tel, pastu dia org cakap dah seatle.tp napa ari nie cam haram plak nie. aduh. nie pun kira ok la lagi sebab tenet aku laju lagi. kalu down, siap la maxis aku tel bebel2. hahaha....



kalu x nampak gak, pandai2 la nak besorkan pic nie yer.




tgk dier punyer BALANCE tu ...

So arap2 la pas nie masalah nie x ganggu aku punyer speed tenet aku...

Read more...

09 November 2010

Boh ooooH Boh

Penah tak menda cam nie blaku kat tempat korang?

Ni aku nak citer skit pasal tebiat org. biasa la bila kat opis n staf ramai, banyak jer ragam memasing kan. yg aku nak ngupat nie pasal bos aku. tiap kali dia jawab tel, lepas jer guna mesti gangang tel tu dia letak terbalik. yang atas dok bawah n sure yang bawah dok atas kan. ex...faham tak nie? hehehe.takper, aku letak pic..

 cam nie la kedaan dier


Yang melemahkan semangat tu bila org lain nak guna atau pun angkat call, dah terbalik keaadaan tel tu.so mmg x dengar la kan. kalu yang perasan tu ok la.yang tak tu mula la cakap tel x dengar. hapeh tol..

Read more...

Semalam Punyer

 Assalamualaikum...salam sejahtera..

Semalam aku lepak umah kawan aku (tiap-tiap malam benarnyer). Kebetulan plak mak dier wat bubur lambuk. makan sajer napaknyer aku nie.hehehe. Kalu kat kampung, bubur lambok nie mesti banyak daun2 kan. so memang sedap la...

 

 ini yang dalam puyuk..


ini yang aku makan..

abis jer stu mangkuk nie, aku tambah lagi.makan lak bersama keropok keping. ngeh..ngeh...ngeh...

Pagi nie lak, aku just tapau nasi minyak jer datang opis. Tukar selera lak.biasa aku beli nasi dagang jer. Pe pe hal, makan la dulu..

salam.

Read more...

08 November 2010

sE pEtAnG D oPiH

Petang petang yg damai cam nie (cuaca mendung jer), sambil2 menyandar di kerusi sambil mendengar lagu 60an TETIBA....


"wan, tulung g kedai jap"


 Pe lagi, setart moto g kedai tepi jalan nun. hasil nyer...



memang best makan petang2 cam nie
 

Read more...

pAgI yG cErAh...

Assalamualaikum semer n slamat pagi, salam 1 malaysia....

pagi nie cuaca amat cerah sekali kat Besut nie.memeang sesuai sangat nak gi menular. niat dihati dalam tengah hari nie nak gi servis moto kapcai kejap. kopak la lagi napaknyer.hehehe.

pagi nie lain skit dari ari biasa sebabnya ada tapau bekfest dari umah. bukan la buat sendiri tapi mak kawan yg bagi.kebetulan anak dia ada jamuan kat sekolah ari nie. napaknyer x lama lagi jalan raya pagi2 akan lengan la dari semer keter2 n seangkatan dengan nyer..


mee goreng+kepok keping+bleder


oh, semalam aku mimpi lagi.kali nie mimpi yg agak kelakar. boleh lak aku mimpikan akak geli semalam. tu pun kenal blog dia jer tapi cam mana tah leh masuk dalam mimpi aku. (maafkan saya yer akak geli)...

Dalam mimpi semalam, akak geli adalah sangat slim n rendah orangyer. kalu rialiti tatau la kan.so pada akak geli, terima kasih kerana masuk dalam mimpi saya semalam...akak memang cun dalam mimpi saya tu.ahak...ahak...

Read more...

07 November 2010

Ahad-khamis, 8.00-5.00

Hari2 nie ngn waktu2 nie mmg aku bosan giler.
nama jer keje tapi keje nyer x ada.
cam mana tu?
keje aku dok depan laptop, tekan tekan tekan, pastu blur.....
masuk tenet pun dah tatau nak g web mana.
blog satu hari tah brape aku masuk.
masuk jer la, tinggal jejaknyer jarang skali. aku nk tulis blog pun tatau nak tulis per so merapu rapu jer la...

oh...semalam aku mimpi indah skali. harap2 malam nie bleh ulang lagi...

penah gak mimpi jadi Power Rangers dulu tp nak wat cam mana, time nak btukar tu x menjadi plak. tah pe masalahnyer.hahaha
yang pasti smlm mimpi aku lagi indah...

Read more...

mAtI

Penah tak korang tgk cme aku cam mana org tanam jenazah? dulu time aku kecik penah sekali tu aku g tengok.dari kat umah sapa la ke liang lahad. kira xcited sangt2 nak tgk.sampai skrang nie aku ingat. masa jenazah tu nak bawak turun ke liang lahad, aku memang dok betul2 kat tepi tu.suka betul sampai x beranjak tu.


kurang lebih cam nie la. (thank google)

last2 malam tu aku x leh nak tido.dok teringat jer dalam pala. time tu aku tdo ngn mak aku+adik aku skali.sepanjang malam aku dok bergelubung dalam toto sampai la peluh2.bunyi tikus pun buat aku jd seram.(padan la ngn muka aku kan)

2 ari lepas time jemaat, npk keranda kat dalam mesjid tu.pelik la plak sebab x orang yang jaga. dengar cite meninggal sebab HIV. pepun moga jenazah dicucuri rahmat. InsyaAllah..

p/s: Teringat plak kat lagu wali band...

Read more...

04 November 2010

jAmUaN MaKaNg...........

Baru jer selesai jamuan opis. sekarang nie aku dah cam ular sawa. mmg sendap perut nie.makan tadi siap tambah lagi.menyelerakan betul.

 
 Bos aku dulu (sekrg jd Pngarah) Big bos la plak kan

 Bagi dekat skit

 Antara staf yang ada


so bila jer abis cakap2, acara makan2 plak..

 juadah adalah nasi puteh k


Lauk pauk semua x sempat nak snap sbb memasing dah nak makan. tp yang paling best....


 ulaman yg ada ngn ikan bakar
 

 feberet nie...petai jeruk+budu
 

Read more...

hArI kAmIs

Ari nie dah khamis.so esok dah cuti.ok la kan. ari nie kat opis aku wat jamuan sempena perpisahan staf sini iaitu ex bos aku, En Salman n sorg lagi staff RY. tapi nak wat cam mana, staf nie (RY) baru jer meninggal dunia akibat sakit jantung (al-fatihah).

Berbalik cerita jamuan nie, staf sini masak sendiri.x adanya nak tempah2.kira meriah la ari nie opis aku.hahaha.

  ikan kembung bakar

tak ketinggalan tukang panggang ikan...

cik Hamidah dengan post maut nyer.....



nasi yg tengah nak masak (pic adalah cikai yer.harap maklum)

Majlis dijanggka kul 11.30 nanti...perut dah menyanyi nie.aduh...

Read more...

ShoutMix chat widget

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP