Segala hak cipta adalah terpelihara. Powered by Blogger.

01 November 2010

iKaN JeRuK

Sekarang nie pantai timur tengah ujan. biasa la bila dah ujung2 tahun nie. Yang best time musim nie, ikan2 kat sungai tengah nak bertelor.mesti kat kg aku org dah pakat nak gi mukat. Tadi baru jer tel mak aku mintak dia beli ikan sungai. Jenis2 ikan tu aku pun tak ingat sangat tp yg best nyer pasal ikan nie bila dijeruk (pekasam). Memang best giler arr ikan jeruk.biasa makan panas2 ngan nasi.peh..takat lelah tu. yang paling best tan telur dia.mmg berebut la adik beradik. nie kenangan dulu la sbb sekarang nie nak kumpul adik beradik pun payah dah.adalah setahun skali. wpun just 4 org jer.


contoh ikan sungai

Try gak cari pic ikan pekasam dalam google tapi x ada la plak yg mcm mak aku buat. yang pasti mak aku buat memang best!!!

2 tapok kaki:

ciK mOt (",) 1 November 2010 at 11:19  

wahh...behnya ikan pekasam...
nok sikit...

SafaRi09 1 November 2010 at 12:58  

beyeh..blh pos kalu nok.hehe


ShoutMix chat widget

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP