Segala hak cipta adalah terpelihara. Powered by Blogger.

23 November 2010

Kerja Sambilan as Juruteknik

Aku hari2 datang keje (jumaat sabtu x la). Tapi masalahnye hari2 aku tak ada kerja. datang just ngadap lapy aku, on9. kadang2 sampai aku naik bosan jer.
Kalu ikut kan jawatan aku, aku kene handle 3 perkara. bahagian pentadbiran, pusat operasi ngn pusat kraff.

Bunyi jer banyak tapi satu pun x der keje. So balik jer pada tajuk aku, kekadang aku nie wat part time tapi x bergaji la. keje 2nd aku ialah dok format,setup komputer (macam2 la bkenaan komputer nie)

Aku kalu ngn komputer nie memang minat giler la walapun x ambik aper2 coz berkaitan tapi aku blajar skit2. kebetulan saing aku juruteknik komputer walaupun komputer dier aku yang setup bagai. nie mesti ada yang sentap.hahaha.

Cam ari nie, sambil2 dok tenet, aku dok setup lapy dia. aku just guna program LogMeIn jer. so x payah aku nak bawak lapy dia.just buat dalam on9 jer. kira kalu org yang berkaitan tau la program nie. (Promo nie)

 screen shoot

 Bila tau skit2 pasal komputer nie, secara x lansung aku dah jd technician kat opis aku nie. bukan stakat yg berjaitan ngn hardware, software pun skali kene. dah cam jadi pakar plak. kadang2 tu masalah ngan henset pun dia orang dok tya. jauh sangat dah menyimpang tu, padahal aku pun bukan tau sangat.

Tapi kan, ok gak bila cam nie.sedar x sedar aku dapat tau banyak perkara kan?
ke ganer?

4 tapok kaki:

NM02 23 November 2010 at 11:25  

sambil menyelam minum air le ni.. hihihi

SafaRi09 23 November 2010 at 11:36  

NM02: a'a. tapi kadang2 lemas gak kak.

SafaRi09 23 November 2010 at 12:04  

CM: perut besar sgt la. tengelam gak.hehehe


ShoutMix chat widget

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP