Segala hak cipta adalah terpelihara. Powered by Blogger.

06 December 2010

DAmainya D'Kampung

Ok. N3 kali nie aku nak bercerita tentang kampung tempak aku stay skrang nie. Tapi biasa la kan, kalu kat kampung x banyak mana pun menda2 yang menarik n tertawan kan. tapi tatau la plak bagi mereka yang semulajadi stay kat bandar2 besor nun.


ceroh jer mate tgk kaler ijau kan

Mesti korang tau kan pokok nie? Kalu tatau jugak, meh aku habaq. nie la pokok nasi. waktu nie pokok nasi baru jer tengah membesar. jangan di tanya plak umur dia sebab aku sendiri tak ambik tau pasal tu.ngeh..ngeh..ngeh.


Dady kawan aku nie


Time nie, dady kawan aku dok pusing2 batas la nak baiki kedudukan pokok2 nasi nie. sesetengah tu ada yang dok rapat2. x elok tu.kene pisahkan mereka bagi jauh2 skit


Tapi kan, yang best bila dok kat kawasan sawah nie, kadang2 tu kan ada banyak siput sedut. FYI, aku x makan siput sedut nie. cam geli la.dah la nak makan tu kene seduk. tiap kali aku tgk org makan siput nie, terus jer terbayang siput lembu pendek. wakakaka. Kalu bab2 mengutip nie, aku no hal la.



Just sejak 2 menjak nie, rtvt mencari siput sedut nie cam kureng skit. Skarang nie tatau la ada ke tak dalam sawah tu. lagi pun sekarang nie musim org dok membajak. 


Pic 2 minggu lepas

Yang nie pic lepas org dah mesin pokok nasi nie. waktu nie, lembu2 akan dilepaskan tengah2 sawah. bagi makan banyak skit. Kalu prasan, kelihatan burung2 putih/pucong dok tengah cari makan. Mesti ada siput tu. Kalu aku rajin, sok nak turun sawah la cari siput. kalu ada nanti aku post n3 pasal siput tu.

6 tapok kaki:

idah @mama izzya 6 December 2010 at 10:01  

mesti byk pacat ngan lintah ork...
nyaman gitu udara kat sawah ni..
suka ngat tgk time padi kuning..

SafaRi09 6 December 2010 at 10:36  

idah: pacat ngn lintah tu mainan jer. tangkap pas tu gentel2 kat tangan.hehe

*Miss Geli^ 6 December 2010 at 10:47  

kapung mende ni ada sawoh padi?

SafaRi09 6 December 2010 at 12:24  

akak geli: Ni namanya kg tok raja. kat sini anok branok raja saje ada.

hamzah ian 7 December 2010 at 03:23  

padi kan?

gua tak pernah pegi.. sob2..

SafaRi09 7 December 2010 at 13:25  

hamzah: a'a. padi. lu kene g skali tempat2 cam nie.damai jer rasa.


ShoutMix chat widget

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP