Segala hak cipta adalah terpelihara. Powered by Blogger.

11 January 2011

Wedsite Speed Test..

Semalam cam rajin la plak aku dok main kelik2 kat tenet nie. pastu aku jupe page nie. Website Speed Test

Bagi yang dah tau apa menda kegunaan web page nie no hal la kan. bagi yang tatau cam aku nie, web nie leh menunjukkan kelajuan load untuk page kita (belog kta la tuh k). so aku ngan teruja (yer ker) terus la test untuk belog aku nie. nak tau gak la result dia kan. so nie print shoot untuk result dia.
!
!
!

Skunk, saiz belog aku lebih dari 100 kb. load time plak 1.56 saat. kalu ikutkan data nie, cam ok jer kot belog aku tapi tatau la bagi sesaper yang bukak belog aku tuh. mana la tau kot2 lem semacam jer time nak bukak kot.

Pastu kan, aku ada gak la test kat belog org lain. saja jer mengatal tapi x yah la aku nak post result dier ex. CM, belog akak pun saya dah test tu. hehehe. k la, cau cincau dulu. salam.

p/s: kat web page nie, korang leh test 10 kali/jam jer. kalu nak lebih2, bayar yer!! hahahaha

9 tapok kaki:

ciK mOt ©™ 11 January 2011 at 14:34  

der, mung try blog aku jap...:p

CWM Safari 11 January 2011 at 14:54  

CM: nie result dier

size- 90.41KB
load time - 0.76 saat
avg speed/kb - 0.01

masyuk nie.hehehe

CWM Safari 11 January 2011 at 14:54  

Tengku: cuber jer sementara free. hehehe

Mr.IX 11 January 2011 at 16:18  

tqq...dh try ni....bawah 100kb lg...ehe

CWM Safari 11 January 2011 at 16:23  

Mr.IX: ok la tu. x la berat sangat kan. berat idea tu. hehehe

ciK mOt ©™ 11 January 2011 at 20:54  

mekasih der...sesusah jek mung ni...terharu aku...meh jadi adik aku meh...:P

CWM Safari 11 January 2011 at 22:24  

CM: agak2 kalu jadi adik CM, leh naik likoter free dop? hehehe

munna 12 January 2011 at 01:16  

munna dah try test.. berat rupanya blog munna tu... kena kemaskan lagi jawabnya


ShoutMix chat widget

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP