Segala hak cipta adalah terpelihara. Powered by Blogger.

21 March 2011

You Are So Something!!!

Salam n pagi semer.

Semalam time layan FB terpasan klip nie. memang sumting la dia nie. bukan perwatakan dia tapi suara dia memang masyuk giler!! (bagi aku la)

Banyak kali gak aku dengar n siap download lagi klip nie..

awal2 tu cam muzik lagu CT jer dengar


Btw, tadi terbaca pasal nie. aku tatau ak komen per2 tapi terpulang la pada pandang memasing. kalu menda nie salah, per kata pihak Jabatan Agama kita?


Ahmad Jusof: Akad nikah di masjid menyimpang dari amalan Nabi
 
 
Menjadikan masjid sebagai lokasi akad nikah adalah menyimpang dari amalan Rasulullah, kata seorang anggota Majlis Fatwa Perlis, Datuk Ahmad Jusoh.

Beliau berkata Rasulullah pernah mengingatkan umat Islam supaya tidak melakukan akad nikah dalam masjid kerana ia meniru penganut Kristian yang menikah dalam gereja dan Yahudi di rumah ibadat mereka.

Ahmad yang juga ahli Majlis Hal Ehwal Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) berkata, walaupun pernah berlaku peristiwa akad nikah dalam masjid pada zaman Rasulullah namun ia berpunca dari kehadiran seorang wanita ke dalam masjid yang mahu dirinya dikahwini.

Kesanggupan seorang lelaki yang turut berada dalam masjid untuk mengahwini wanita itu menyebabkan Rasulullah melakukan akad nikah dalam masjid.

Ini adalah satu-satunya kes akad nikah dalam masjid yang dilakukan baginda, kata pendakwah itu hari ini ketika diminta mengulas keghairahan umat Islam ketika ini menjadikan masjid sebagai tempat akad nikah kerana menganggap ia lebih berkat.

Ahmad berkata adalah lebih baik akad nikah dilakukan di rumah pengantin.

- Bernama
 
suber dari SINI


ShoutMix chat widget

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP