Segala hak cipta adalah terpelihara. Powered by Blogger.

01 March 2011

Kejadian Yang Gempak Petang Ahad

Kejadian nie berlaku pada petang ahad bebaru nie. Time nie aku ngan kawan aku saja jer dok ambik angin petang. kebetulan plak tu, kami pergi la kat tempat itik ternakan kami. macam banyak jer itik yang diternak padahal non adooo.

Kebetulan plak kawan aku nie nak la baiki pagar itik tu. biasa la kalu pagar buat ngan batang ubi. kejap sangat rebah kat tanah kan. dengan tetiba, dia menjerit sekuat-kuatnya. aku pun akibat terkejut dengan jeritan dia, terus jer terjerit sama. gabungan suara kami memang nyaring la. aku rasa kalu Ning Baizura dengar, maunya dia menagis sebab terpana dengan kemerduan suara kami nie. hahahaha
 



Tu dia. maunya tak terkejut. ular tu. aku tatau la per nama ular nie tapi memang besor la pada mata aku nie. panjang pun boleh tahan. pic nie aku ambik dengan camera tel cikai aku jer. berani tak aku? mesti korang kagum kan dengan aku. hahahaha. x leh blah tol statment.

Bila aku ambik pic nie, tetiba plak ular nie malu. mula la nak lari kan. aku ambik lagi pic dia..
 



Well, sebabkan tak nak ular nie melarikan diri aku dengan amat berani terus jer tangkap ular nie. kan tak pasal2 patuk kat orang lain. kan icu pulak orang. aku rasa time nie kan dah macam citer animal planet plak. kalu korang, korang berani ker nak tangkap ular nie? mesti tak kan.hehehe
 



Tengok dia punya panjang tu. lagi tinggi dari aku yang sememangya tinggi nie. pic aku tu tolong abaikan yer. macam cacat jer.hahahaha. ok la, nie jer citer aku. btw, ular nie benarnya dah mati. bukan aku or kawan aku yang bunuh tau tapi ular nie mati akibat kelemasan dalam longkang tu sebab tersangkut kat jaring. kalu idup lagi, aku pun takut wei. nak pegang tu pun aku geli. tu saja2 jer wat berani. hahaha

6 tapok kaki:

cik dah ganu kiter 1 March 2011 at 09:50  

ning kan mari doh kat jong heboh aritu...bakpe dok g nyanyi sama etek..

doh benornyer ular hok atas tu mapuh dok lg...steady jer amik gmbr..

kalu cik dah pucat kesi doh tu..fuhh byk sgt doh pengalaman jupe dekpong

CWM Safari 1 March 2011 at 10:16  

cik dah: dop g pung. umh saing wat maulud ari sabtu tu. jumaat plop g jual.huhu.kalu g, mesti nyanyi gop.haha

ulor mati doh tu.kalu hok idup,x maknanya nk dekat2. geli glemang tgk mula2 tu.

NM02 1 March 2011 at 10:27  

ular?????????????




larikkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!

CWM Safari 1 March 2011 at 10:47  

NM02: larik...jgn x lari...hehee

cikmOt 1 March 2011 at 11:10  

arghh....mung poyo jah ni...aku ingatkan kejadian betul tadi...huhuhu

CWM Safari 1 March 2011 at 11:32  

Cm: kejadian betol nie tapi ular jer yang dah mati. hehehe


ShoutMix chat widget

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP