Segala hak cipta adalah terpelihara. Powered by Blogger.

16 February 2011

Kolam Air Panas La, Besut

Salam n pagi blogger..
Hari nie dah mula start kerja. nie mesti ada lagi yang sambung cuti kot. pepun selamat bercuti la yer. 

Nie citerpasal semalam punyer. kebetulan plak aku tengah lepak kat umah kawan aku. tetiba plak akak dia msg cakap ajak g kolam air panas. so bila dah semer on tu, kira jadi la.terus jer berangkat dengan 2 biji kete. memang over load la kete. bayangkan la, 2 biji kete dengan org saramai 18 orang. kebanyakannya bawah 18 tahun la. aku rasa cam sadin la. tu pun nasib baik x ada road block. kalu tak nayer wei..

Otw g kolam air panas tu, cuaca hujan la plak. bukan main lebat lagi hujan turun. bila dah sampai kat kolam tu, cuaca cam cerah jer. kira ok la. sempat la aku snap pic 2 3 keping.
 
 
 
macam2 itik di jual kat sini. tu memasing dok berkenan la tu

 
yang nie dah nak nangis sebab mak dia x nak beli

Lepas jer tgk drama air mata, terpaksa la beli itik nie satu. lepas tu terus jer cari port nak ber BBQ. sempat la aku snap lagi pic orang dok mandi manda. bukan main ramai awek2 cun dok mandi. x sabar jer nak terjun.hahaha


 air dia x la dalam sangat

 
nie yang dok kat bawah, kat kolam air panas ramai lagi
 

Bila dah jumper port tu, tetiba lak cuaca ujan. kelam kabut la jugak kami nie. berlari ke kete nak ambik payung lak. nak g kat wakaf, semua dah penuh dah. terpaksa la guna payung x nak bagi barang2 basah.

Sebabkan hujan, maka rtvt BBQ x leh nak berjalan. nak ambik pic pun takut basah lak. so kita orang just terjun jer la mandi sambil usha awek2 yang ada.hahaha.

Bagi aku la kan, tempat nie ok la kalu family nak berpinik. tempat dia pun cantik la jugak. kat kolam air panas pun siap dah mozek comel pun. kalu nak dok berendam tu kira best la jugak. tapi kan kalu bawak telor n rendam kat kolam tu, rasanya masak jer telor tu. air dia panas gak la.

Kalu untuk pakwe makwe plak tu, kat bahagian belakang kolam tu ada port cantik punyer. air pun dalam. tapi jangan la plak korang buat wayang kat situ ex. kan tak pasal2 kawen free.

9 tapok kaki:

NM02 16 February 2011 at 09:16  

awk ni dok kat ner ek?

CWM Safari 16 February 2011 at 09:30  

NM02: dok jerteh nie jer. asal dungun

cikmOt 16 February 2011 at 09:36  

tak pernah lagi p sana...kalu kem belukar bukit, tasik kenyir, bukit keluang dah p dah...tilah, raya ni balik sana pulak...

cik dah ganu kiter 16 February 2011 at 10:15  

dane erk kolam air panas la ni..kat jabi ker..dok igt la lek mana..blk besut pdhal sokmo doh...

best erk situ...

NM02 16 February 2011 at 10:45  

awk tau ke sek hamzah kat machang tu? tu kampung mak kita tu

CWM Safari 16 February 2011 at 10:47  

CM: nanti balik g la. best gak tpt dia. jalan pun ok dah tapi jangan ikut felda tu la. jalan tu bahaya giler

CWM Safari 16 February 2011 at 10:48  

Cik Dah: Kat jabi tu lata belatan. nie belah ulu sana. atas skit dari lata bakah

CWM Safari 16 February 2011 at 10:49  

NM02: dulu hari2 lalu time keje kat tanah merah. nanti raya leh la gi jalan umah mak NM. hehee

NM02 16 February 2011 at 15:28  

buleh.... dtg le. nnt nak raya ai buzz yu okeh


ShoutMix chat widget

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP